Rezultati ROADPOL-ovog Speed Marathona

Slika /PU_VS/O nama-fotke/mjerenje brzine.jpg

Na 84 lokacije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske utvrđeno je ukupno 110 prekršaja nedopuštene brzine kretanja

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg 24-satnog provođenja pojačanog nadzora brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti Speed Marathon, na 84 lokacije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske utvrđeno je ukupno 110 prekršaja nedopuštene brzine kretanja, od čega su 88 prekršaja utvrdili policijski službenici, dok su fiksne kamere zabilježile 22 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. Najveća brzina od 187 km/h zabilježena je na autocesti Zagreb-Lipovac, dok je u naseljenom mjestu najveća zabilježena brzina iznosila 89 km/h u Vinkovcima.

Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

Tijekom 2020. godine evidentirano je 12.380 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila što je na dnevnoj bazi oko 34 prekršaja. Uzimajući u obzir rezultat od 110 prekršaja utvrđenih tijekom pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, smatramo da se navike vozača nisu promijenile i da se brzina kretanja vozila u znatnoj mjeri ne poštuje.

Kako bi spriječili događanja najtežih prekršaja i prometnih nesreća, policijski službenici će i nadalje prioritetno utvrđivati prekršaje nedopuštene brzine kretanja vozila, upravljanja vozila sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova, ne korištenja sigurnosnog pojasa na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen i  korištenje mobitela i drugih uređaja koji ometaju vozača u sigurnosnom upravljanju vozila.
 

Stranica