Rezultati Projekta Edward

Slika PU_VS/Akcije/tipsol/Croatian EDWARD logo.jpg

Foto: TISPOL

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU vukovarsko-srijemske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom, čime je ostvaren cilj Projekta "EDWARD".

Od navedene tri prometne nesreće s materijalnom štetom, jedna prometna nesreća uzrokovana je nedopuštenom brzinom kretanja vozila i prisutnosti alkohola kod 29-godišnjeg vozača (1,74 g/kg), uslijed čega je došlo do slijetanja vozila s ceste u Bosutskoj ulici u Vinkovcima. Vozaču koji ne posjeduje vozačku dozvolu određena je mjera smještanja u posebne prostorije Policijske uprave vukovarsko-srijemske do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 Prema prekršajima nedopuštene brzine kretanja primijenjeno je 15 sankcija, prema vozačima s prisutnošću alkohola u organizmu primijenjena je jedna sankcija, prema vozačima i putnicima koji nisu koristili sigurnosni pojas 29 sankcija i prema vozačima koji su koristili uređaje na način koji umanjuje sigurno upravljanje motornim vozilom 18 sankcija.

 Sankcije su primijenjene i prema drugim prekršajima, a ukupno je izrečena 81 sankcija na 66 lokacija nadzora i kontrole prometa.

 S ciljem sprječavanja događanja prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske i nadalje će nadzor i sankcioniranje sudionika u prometu na cestama usmjeriti na prekršaje:

 

- prisutnost alkohola u organizmu,

- nepoštivanje dopuštene brzine kretanja vozila,

- nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica,

- upotreba mobitela i dr. uređaja koji ometaju vozača   

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zahvaljuje svim vozačima na podršci jučerašnje akcije prometne policije, provedene u sklopu Projekta Edward. Kao i 2017. godine, na području Vukovarsko-srijemske županije akcija je uspješno provedena jer niti jedna osoba nije smrtno stradala tijekom jučerašnjeg dana.



Pisane vijesti