Rezultati pojačanog postupanja policije tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli devet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega su četvorica sudjelovala u prometnim nesrećama

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 20. do 22. kolovoza 2021. godine na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna lakše ozlijeđena te devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se u nedjelju, 22. kolovoza, oko 10 sati u Županji. 58-godišnjak iz Štitara upravljao je biciklom, krećući se nogostupom ulice J. J. Strossmayera u Županji. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, naglim skretanjem ulijevo, u namjeri da vožnjom bicikla prijeđe pješački prijelaz dolazi do udara prednjeg dijela osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnjak iz Županje. Prilikom udara i pada na kolnik, 58-godišnjak je teže ozlijeđen.

Prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom dogodila se  u Vukovaru, u Ulici Bogdanovačka cesta (između Bogdanovaca i Vukovara), 20. kolovoza, oko 06,40 sati, u kojoj je vozač 32-godišnjak iz Vukovara, krećući se kolnikom ceste iz smjera Bogdanovaca u smjeru Vukovara udario bočnom stranom vozila u bočnu stranu bicikla kojim je upravljao 66-godišnjak iz Bogdanovaca, krećući se u istom smjeru. Prilikom pada s bicikla i udara u tlo, 68-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli devet vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, od čega su četvorica vozača sudjelovala u prometnim nesrećama s materijalnom štetom. Najveća koncentracija, 2,78 g/kg zabilježena je kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ivankovu. Prema trojici vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Stacionarne kamere zabilježile su 66 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Stranica