Rezultati pojačanog postupanja policije povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Slika /PU_VS/Akcije/Invalidi-promet/invalidi.jpg

Poštujmo pravo osoba s invaliditetom na sigurnost, pristupačnost i mobilnost u prometu

Foto: MUP RH

Jučer, 3. prosinca, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su ciljani pojačani nadzor u cestovnom prometu s ciljem senzibiliziranja šire javnosti na važnost obazrivog postupanja prema osobama s invaliditetom u prometu, s naglaskom na poteškoće s kojima se susreću prilikom kretanja po pješačko-biciklističkim stazama, tijekom prelaska preko pješačkih prijelaza, kao i prilikom korištenja posebno označenih parkirališnih mjesta.

Tom prilikom policijski službenici usmjerili su postupanje na utvrđivanje prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom, a jednako tako, kontrolirano je i pravilno korištenje „znaka pristupačnosti“ pri korištenju prethodno spomenutih parkirnih mjesta.

Prilikom realizacije spomenutih aktivnosti utvrđeno je ukupno 14 prekršaja, čiji počinitelji su propisno procesuirani.

Opisane aktivnosti će se, razmjerno problematici, provoditi i dalje s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu, kao i u svrhu promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i ograničene mobilizacije, te podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom.

I ovom prilikom apeliramo na vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a jednako tako i da ne zlorabe znak pristupačnosti.
 

Stranica