Rezultati operativne akcije ROADPOL-a

Slika /PU_VS/Akcije/ROADPOL/roadpol glavna web.jpg

Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“

Fotografija: Ilustracija

Od 16. do 22. rujna 2024. godine, na području Policijske uprave Vukovarsko-srijemske provedena je operativna akcija ROADPOL-a usmjerena na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“, u tom vremenskom razdoblju na području policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 39 prometnih nesreća, 12 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 11 osoba lake tjelesne ozljede, te 27 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.
 
Policijski službenici primijenili su 463 represivne mjere po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Od navedenog broja, vezano za prekršaje koji su najteži prometni prekršaji, iz tzv. Skupine „četiri glavne ubojice u prometu“, evidentirali smo 91 mjeru prema vozačima zbog nedopuštene brzine kretanja vozila, 19 mjera prema vozačima pod utjecajem alkohola, 32 mjere zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 mjere zbog korištenja mobitela.

 

Stranica