Rezultati akcije pojačanog nadzora u prometu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac06.jpg
Foto: ilustracija

            Od 3. do 9. lipnja proveden je pojačani nadzor prometa, usklađen s prometnim akcijama Europske unije, u kojem  su policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci pojačano kontrolirali vozače pod utjecajem alkohola.

Alkotestirana su 73 vozača, od toga je kod 15 vozača utvrđena nedozvoljena količina alkohola u organizmu.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,56 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila u Jarmini, u ulici B. Radića. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i žurno procesuiran na Općinskom sudu u Vinkovcima, na Prekršajnom odjelu, gdje mu je presudom suda izrečena novčana kazna u iznosu od 9.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.

Osim prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, utvrđena su još 183 prekršaja vozača, od kojih bi istaknuli 62 prekršaja nepropisne brzine kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom kojem je istekao tehnički pregled ili je vozilo neregistrirano, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te 46 ostalih prekršaja.
 
Stoga vozačima savjetujemo da se prilikom upravljanja vozilom pridržavaju ograničenja brzine kretanja, u slučaju konzumiranja alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače vozila, te da poštuju prometne propise i ne izlažu se prekršajnoj odgovornosti.
 

Stranica