Rezultati 24-satnog pojačanog nadzora alkohola i opojnih droga u prometu

Slika /PU_VS/alkohol/drager alkohol.jpg

Policijski službenici su u 24 sata na cestama Vukovarsko-srijemske županije kontrolirali ukupno 168 vozila, a 5 vozača je zatečeno da upravljaju pod utjecajem alkohola

Foto: Ilustracija

Za vrijeme ROADPOL-ove ciljane akcije pojačanog nadzora alkohola i opojnih droga u prometu, provedene od 7,00 sati 7. svibnja do 7,00 sati 8. svibnja, kontrolirano je ukupno 168 vozila, a pet vozača zatečeno da upravljaju pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,51 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je zatečen 8. svibnja, oko 00,45 sati u Petrovcima, u Ulici Matije Gupca. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjenje prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo kako tjedan pojačanog nadzora alkohola i droga u prometu na cestama i dalje traje, odnosno od 4. do 10. svibnja, a ovdje je bila riječ o ciljanoj 24-satnoj akciji istovremeno provedenoj u svim policijskim upravama.

 

Stranica