Rezime akcije prometne policije

Slika /PU_VS/Prometne/1.jpg
Foto: ilustracija

Na području PU vukovarsko-srijemske provedena je pojačana aktivnost u cestovnom prometu 2./3. studenog od 23 do 5 sati s ciljem sprječavanja štetnih događaja u prometu i poduzimanja represivnih aktivnosti prema mladim vozačima i vozačima sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu.
 
Tijekom provođenja akcije naplaćene su četiri novčane kazne, uručeno je sedam prekršajnih naloga, za tri prekršaja slijedi optužni prijedlog – nadležnom prekršajnom sudu. Također, izrečeno je deset mjera pisanog upozorenja što su ukupno 24 represivne mjere prema utvrđenim prekršajima. Iz cestovnog prometa isključeno je šest vozača.
 
U studenom i prosincu prometna policija nastavlja pojačani nadzor prekršaja iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 Posebno u dane „Martinja“, policija će učestalo provjeravati alkoholiziranost vozača, nadzor brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te nepropisne uporabe mobitela.
 
Preporučujemo vozačima da ne konzumiraju alkoholna pića ukoliko planiraju upravljati vozilima.
Apeliramo na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na cesti i ograničenjima prema pravilima prometa i prometnim znacima, da koriste sigurnosni pojas i djecu pravilno prevoze u dječjim sjedalicama kako bi se izbjegle posljedice prometnih nesreća.
Također, upućujemo vozače da ne koriste mobitele ili druge uređaje koji umanjuju sigurno upravljanje vozilom i odvlače pažnju vozača za vrijeme upravljanja vozilom.
 
             
 

Stranica