Rekorder vikenda upravljao vozilom s 3,31 promila alkohola

Slika /PU_VS/alkohol/drager alkohol.jpg

Zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. srpnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar, Cerna, granični prijelaz Tovarnik, Ivankovo, čvor Županja autoceste Zagreb-Lipovac, Srijemske Laze).

Stacionarne kamere zabilježile su 36 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše u Nuštru.

Tijekom proteklog vikenda 12 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom te dvije osobe s prisutnošću opojnih droga, a dvije su osobe smještene u posebne jedinice policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u subotu, 2. srpnja, kod 36-godišnjaka iz Gradišta, zatečenog oko 17,10 sati u Gradištu, u Ulici kralja Tomislava, s koncentracijom alkohola od 3,31 g/kg. Ovaj vozač je zatečen pri upravljanju neregistriranog traktora, s nevažećom prometnom dozvolom, te bez valjane vozačke dozvole. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je vozilo isključeno iz prometa.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica