Recidivist u prometnim prekršajima priveden pred Prekršajni sud

Slika /PU_VS/O nama-fotke/auto_policija03.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće od čega tri prometne nesreće s materojalnom štetom (Vrbanja, Tovarnik, Vinkovci) i jedna prometne nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena( Županja).

Također, izdavajamo neprimjereno ponašanje vozača zatečenog prilikom redovne kontrole u prometu:
 
Na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, 25. ožujka oko 9 sati, u nadzoru prometa zatečen je 27-godišnjak iz Vinkovaca koji je upravljao osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

S obzirom da je utvrđeno kako je 27-godišnjak višestruki recidivist u činjenju istog ili sličnog prekršaja, uhićen je i priveden u Općinski sud-prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim.

27-godišnjaku je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, a temeljem članka 44. Prekršajnog zakona primjenit će se uvjetna osuda tako da se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljenik u roku od šest mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koji mu je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene kazne.
 

Stranica