PU vukovarsko-srijemska - izvješće o prometu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policajci.jpg
Fotografija:  ilustracija

Tijekom vikenda, od 17. do 19. prosinca 2021. godine dogodilo se 14 prometnih nesreća, 4 sa ozlijeđenom osobom i 10 sa materijalnom štetom.

U Županji, vozač osobnog automobila oduzeo je drugom osobnom automobilu prednost prolaska, pri čemu je vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

Na DC518, dionica Vinkovci – Jarmina, 39-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu 1,58 g/kg nije prilagodio brzinu kretanja vozila i naletio na vozilo ispred sebe uslijed čega je vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede.
 
Na ŽC4170, dionica Vinkovci – Rokovci, 42-godišnji vozač osobnog automobila prešao je vozilom na lijevu prometnu traku i frontalno udara u osobni automobil iz suprotnog smjera, pri čemu je počinite zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su u drugom osobnom automobilu lakše ozlijeđene tri osobe.

U Štitaru, 31-godišnji vozač četverocikla nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobini ceste i došlo je do prevrtanja četverocikla, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima, tri, Vukovaru pet, Sotinu i na autocesti A3.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 8 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,64 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača u Drenovcima kojem je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 18 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 11 prekršaja.  

I nadalje su brzina i alkohol uzroci teških prometnih nesreća.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica