Prvi granični tečaj na Spačvi

  • Slika /PU_VS/Edukacija/Prvi granični tečaj/IMG_20191028_090942.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU vukovarsko-srijemska

           U Smještajno-obučnom centru granične policije na Spačvi danas, 28. listopada 2019. godine, započeo je prvi Tečaj granične policije za specijalističku obuku graničnih policijskih službenika.

          Tečaj, koji je većim dijelom financiran sredstvima Europske unije, traje osam tjedana, od čega šest tjedana teorijskog i dva tjedna praktičnog dijela, pohađat će 25 polaznika iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke policijske uprave.

          Polaznici će biti osposobljeni za rad u svim segmentima granične policije. Planom i programom Tečaja predviđeno je da se polaznici upoznaju s pravom Europske Unije i Schengenskim pravom, međunarodnim propisima koji se odnose na poslove granice, a posebna pozornost posvetiti će se temeljnim pravima u radu granične policije prema ranjivim skupinama zbog okolnosti u kojima granična policija trenutno djeluje i obavlja svoje redovne i izvanredne zadaće. Kroz praktičnu obuku – situacijsku nastavu – obučiti će se za zakonito, svrhovito i sigurno postupanje u praktičnima situacijama, suzbijanje kriminaliteta na državnoj granici, prepoznavanje autentičnih i falsificiranih/krivotvorenih dokumenata i primjenu metoda kojima se to utvrđuje.

         Tečaj su otvorili Krešimir Hunjet, voditelj Službe kriminalističke policije, Anđelko Janić, voditelj Smještajno-obučnog centra, Ivana Herceg, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničku djelatnost, Marija Pajur, policijska službenica za razvoj policijskog obrazovanja i Petra Picek, profesorica engleskog jezika na Policijskoj Akademiji.

Stranica