Proslave Norijade u gradovima Vukovarsko-srijemske županije

Slika /PU_VS/Svasta/trava i tratincice 2.JPG
Foto: ilustracija

Ovih dana građani su mogli zamijetiti maturante koji se okupljaju u većim skupinama i uz neizbježnu zvučnu pozadinu šeću ulicama grada, najavljujući kako se uskoro bliži završetak srednjoškolskog obrazovanja. Proslave kraja školske godine u nekim srednjim školama već su započela u prvim danima svibnja. Veći broja maturanata izlazi na gradska središta, tj. ulice i trgove te njihova okupljanja u parkovima ili na sportskim igralištima.

Središnja proslava Dana maturanata- „Norijada“ održat će se sutra, 22. svibnja, u četiri grada na području Vukovarsko-srijemske županije- u Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku.

Program koji je Grad Vinkovci organizirao za maturante započinje u 18,00 sati okupljanjem u pješačkoj zoni „Orion“u centru grada, gdje će maturanti otplesati veliko šokačko kolo. Potom se program nastavlja na pomoćnom igralištu HNK Cibalia gdje je zabavno-glazbeni program predviđen od 20,00 do 1,00 sati.

U Vukovaru je okupljanje maturanata predviđeno za 11,00 sati na šetnici u ulici J.J. Strossmayera. Vukovarski maturanti će, nakon zagrijavanja, točno u podne zajedno zaplesati tradicionalni francuski ples Quadrillu i uživati u preventivno-edukativnom programu pod nazivom „Nasilje ne želim-Quadrilli se veselim“, a potom i u nastupu popularne glazbene skupine.

Okupljanjem ispred Obrtničke škole u Županji u 9,00 sati županjski maturanti započet će svoju proslavu. Potom će se uputiti na gradsku tržnicu gdje ih očekuje zabavno-glazbeni program koji će potrajati do 12,30 sati.

U Iloku će, pak, proslava Norijade, biti u šatoru ispred zgrade „Šumarije“ u ulici Julija Benešića. Iločka „Norijada“ izdvaja se od svih ostalih proslava maturanata jer će se u iločkoj „Norijadi“ zajedno, uz pjesmu i roštilj, cjelodnevno družiti maturanti i njihovi profesori. Okupljanje maturanata započinje u 7,30 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Ilok. Nakon kratkog prigodnog programa, proslava će se nastaviti na spomenutoj lokaciji u ulici J. benešića.

Kako bi proslave prošle bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca, policija će provoditi preventivne aktivnosti u vidu pojačanog nadziranja mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih.

Apeliramo na sve mlade da svoj završetak škole proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije. Također pozivamo djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti.

Čestitamo svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.
 

 

Stranica