Pronađene ručne bombe; dragovoljno predana automatska puška i streljivo

Slika /PU_VS/Eksploziv/Bomba_M-75.jpg
Foto: ilustracija

Pri uređenju pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću u Tompojevcima, jučer, 13. ožujka, 50-godišnjak je pronašao dvije ručne bombe.
Jučer je također osoba koja je željela ostati anonimna na kućnoj adresi u Tovarniku, dragovoljno predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu automatsku pušku, 520 komada puščanog streljiva te sedam okvira za automatsku pušku.
 
Policija savjetuje…
 
Podsjećamo građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije
 
Skrećemo pozornost građanima da oružja i eksplozivne tvari koje namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će na njihovu kućnu adresu doći stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći u vozilima bez policijskih obilježja, te preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju.
 
Policija upozorava građane da budu oprezni te da pronađene predmete, koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne uklanjaju sami, već da o tome odmah obavijeste policiju.
 
Podsjećamo građane kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takova sredstva nemojte ih dirati niti donositi u službene prostorije policije kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na mjesto pronalaska izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih zbrinuti.
 
 
 

Stranica