Promocija zanimanja policajac/policajka na sajmu Cibalia Airsoft Expo

  • Slika /PU_VS/Akcije/Airsoft 2019/20190713_114158.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Natječaj za prijam u policiju otvoren do 31. srpnja, a prijaviti se mogu i osobe sa završenom trogodišnjom srednjom školom.

Foto: PU vukovarsko-srijemska


U pješačkoj zoni u Vinkovcima, u subotu, 13. srpnja, održan je izlagački dio 2. Cibalia Airsoft Expo-sajma proizvođača, prodavača i izlagača airsoft opreme i oružja.

Osim airsoft opreme i oružja, posjetitelji Sajma mogli su razgledati i lovačku opremu, opremu za streljaštvo, za boravak u prirodi i zaštitnu opremu.

PU vukovarsko-srijemska od samog začetka ideje o zasnivanju vinkovačkog airsoft sajma podržala je organizatora-Airsoft udrugu Ixodes Vinkovci  te se aktivno uključila u prezentacijski dio Sajma.
Tako je i ove godine PU vukovarsko-srijemska imala iznimno posjećen izložbeni prostor na kojem su osim policijske opreme i uređaja predstavljeni i preventivni projekti koje Ministarstvo unutarnjih poslova provodi: projekt „Zdrav za 5“ i novi, nedavno predstavljen u krugu tvornice cipela „Borovo“-preventivni projekt usmjeren na prevenciju nasilja nad ženama- projekt „Lily“.

S obzirom da je do kraja mjeseca srpnja otvoren i natječaj za prijavu za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, policijski službenici su mlađe posjetiteljice i posjetitelje Sajma informirali o uvjetima za prijavu za natječaj.

Najviše pitanja-očekivano, bilo je o testiranju kandidatkinja/kandidata, posebice o normama koje je potrebno zadovoljiti na testiranju psiho-motoričkih sposobnosti.

Ono na što su policijski službenici bili najviše usredotočeni jeste da posjetitelje sajma obavijeste kako je nedavnim izmjenama i dopunama Zakona o policiji uvedena važna novina, kako se na natječaj za prijam u policiju mogu prijaviti i osobe za završenom srednjom školom u trogodišnjem trajanju.
Sudeći po reakcijama zainteresiranih posjetiteljica i posjetitelja izložbenog prostora policije na sajmu Cibalia Airsoft Expo, do kraja srpnja stiže značajan broj prijava za natječaj iz Vukovarsko-srijemske županije.
 

Stranica