Prometno vikend izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/images.jpg

Najveća koncentracija, 2,55 g/kg zabilježena je kod 46-godišnjeg vozača u Vukovaru

Fotografija: Ilustracija

Tijekom produljenog vikenda, od 23. do 26. prosinca 2022. godine dogodilo se 30 prometnih nesreća, 7 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama i 23 prometne nesreće sa materijalnom štetom u Tovarniku, Babinoj Gredi dvije, Mirkovcima, Retkovcima dvije, Šiškovcima, Tovarniku, Vinkovcima, Otoku dvije, Drenovcima, Đeletovcima, Sotinu, Jarmini dvije i na autocesti A3 sedam. Od ukupno 10 prometnih nesreća koje su se za vikend dogodile na autocesti A3, čak šest prometnih nesreća se dogodio u petak, 23. prosinca, uslijed smanjene vidljivosti zbog magle, u tri je nastupila samo materijalna šteta dok je u tri ozlijeđeno 11 osoba o čemu više slijedi:

U petak, 23. prosinca oko 07,00 sati, na autocesti A3, južni kolnik ispred čvora Spačva, 29-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti (gusta magla) uslijed čega je došlo do nalijetanja na dva vozila na začelju zaustavljene kolone vozila. U prometnoj nesreći, 48-godišnji vozač i putnici starosti 23 i 9 godina zadobili su lake tjelesne ozljede.

U petak, 23. prosinca oko 09,00 sati, na autocesti A3, južni kolnik ispred čvora Lipovac, 25-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti (gusta magla) uslijed čega je došlo do nalijetanja na tri vozila na začelju zaustavljene kolone vozila. U prometnoj nesreći, 25-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede, dok su 37-godišnji vozač i putnici starosti 36, 23, 10 i 7 godina zadobili lake tjelesne ozljede.

U petak 23. prosinca oko 09,10 sati na autocesti A3, južni kolnik ispred čvora Lipovac, 43-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti (gusta magla) uslijed čega je došlo do nalijetanja na dva vozila na začelju zaustavljene kolone vozila. U prometnoj nesreći, putnici starosti 41 i 11 godina zadobili lake tjelesne ozljede.

U petak 23. prosinca oko 10,15 sati na županijskoj cesti broj 4224, između naselja Komletinci i Nijemci, 54-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila vidljivosti (magla) i gustoći prometa (traktor sa prikolicom u istom smjeru), i nakon sustizanja traktora sa prikolicom u namjeri izbjegavanja udara u prikolicu naglo pomiče vozilo pri čemu dolazi do slijetanja s ceste i vozač je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede.

U petak 23. prosinca oko 18,00 sati u Nuštru, 76-godišnja vozačica osobnog automobila na raskrižju oduzima prednost prolaska teretnom automobilu i nakon udara zadobiva teške tjelesne ozljede.

U subotu 24. prosinca oko 18,05 sati u Vukovaru, 45-godišnji vozač mopeda sa prisutnošću alkohola u organizmu od 2,55 g/kg, gubi nadzor nad mopedom i padom na kolnik zadobiva teške tjelesne ozljede.

U nedjelju 25. prosinca oko 11,30 sati na državnoj cesti broj 537 između Otoka i Spačve, 46-godišnji vozač osobnog automobila u zavoju gubi nadzor nad vozilom i izlaskom iz zavoja slijeće s ceste pri čemu su putnici starosti 42, 19 i 17 godina zadobili lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 8 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,55 g/kg zabilježena je kod 46-godišnjeg vozača u Vukovaru. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila na državnoj cesti D55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

 

Stranica