Prometno izvješće za vikend

Slika /PU_VS/O nama-fotke/regulacija_prometa.jpg

Tijekom vikenda, dogodilo se pet prometnih nesreća, tri s materijalnom štetom (Vukovar, Vinkovci, Ilok) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se pet prometnih nesreća, tri s materijalnom štetom (Vukovar, Vinkovci, Ilok) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 26. siječnja oko 17,50 sati na državnoj cesti broj 2, između Šarengrada i Iloka 75-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u zavoju prelazi na lijevu prometu traku i udara u osobni automobil iz suprotnog smjera u kojem su 21-godišnji vozač i 26-godišnji putnik zadobili lake tjelesne ozljede.

U petak, 26. siječnja oko 21,55 sati u Vukovaru 45-godišnja vozačica osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila prelazi na lijevu prometnu traku i udara u osobni automobil iz suprotnog smjera kojim je upravljala 30-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći vozačice su zadobile lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 21 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,89 g/kg zabilježena je kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila u Tovarniku. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za jednog vozača osobnog automobila.

Zbog učestalog činjenja grubih prekršaja u cestovnom prometu, 48-godišnjem vozaču osobnog automobila u Vukovaru, nakon uhićenja određeno je zadržavanje u trajanju od 10 dana po Odluci Općinskog Suda u Vukovaru, dok je 24-godišnjem vozaču osobnog automobila u Vrbanji, privremeno oduzet osobni automobil do pravomoćnosti Odluke Općinskog Suda u Vinkovcima. 

Stacionarne kamere zabilježile su 8 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (snijeg, led, mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe). 

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.


Stranica