Prometno izvješće za vikend

Slika /PU_VS/Prometne/stop policija.jpg

Najveća koncentracija od 2,50 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača u Vukovaru.

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 20. do 22. siječnja 2023. godine, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Županja-2, Vrbanja, Novi Mikanovci, Vinkovci-3, Vukovar-2, granični prijelaz Županja-Orašje, MCGP Tovarnik) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 20. siječnja 2023. godine, oko 11,00 sati, 42-godišnjakinja iz Vrbanje, upravljala je osobnim vozilom, krećući se cestom Otok-Vrbanja. Ulaskom u Ulicu Rudina Jelac, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 42-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom, sletjela s kolnika u zemljani odvodni kanal, udarivši prethodno vozilom u stablo. U prometnoj nesreći putnica u vozilu, 63-godišnjakinja iz Vrbanje teže je ozlijeđena, dok je vozačica lakše ozlijeđena.

Također u petak, 20. siječnja 2023. godine, oko 18,25 sati, 64-godišnjak iz Štitara, upravljao je biciklom, krećući se nogostupom Ulice J. J. Strossmayera u Štitaru. Pri uključivanju na kolnik, izgubio je nadzor nad biciklom te pri padu u odvodni kanal lakše se ozlijedio.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija od 2,50 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača, zatečenog u nedjelju, 22. siječnja, oko 12,45 sati, u Vukovaru, u Ulici Matice Hrvatske.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, 4 vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 3 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav, snijeg, led) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

Stranica