Prometno izvješće PU vukovarsko-srijemske za vikend

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. rujna 2022. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno devet prometnih nesreća, od kojih je osam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Srijemske Laze, Otok, Vinkovci-2, Vrbanja) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, o čemu više slijedi:

U subotu, 24. rujna, oko 20,45 sati, na izlazu iz Starih Mikanovaca prema Strizivojni dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.
Nepoznati vozač nepoznatog vozila, koji se kretao iz smjera Strizivojne u smjeru Starih Mikanovaca pomaknuo je vozilo na suprotnu kolničku traku te je došlo do bočnog udara u osobni automobil marke „Ford Focus“, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 23-godišnjakinja iz Strizivojne. Uslijed udara, putnik u vozilu 23-godišnjakinje, također 23-godišnjak, iz Starih Mikanovaca, lakše je ozlijeđen, dok je nepoznato vozilo napustilo mjesto događaja.

Stacionarne kamere zabilježile su 29 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D 519 u Vukovaru, ukupno 15 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda 17 je vozača zatečeno s prisutnošću alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg zabilježena je u nedjelju, 25. rujna, kod 28-godišnjeg vozača električnog romobila, zatečenog oko 01,00 sati u Vinkovcima, u Ulici Jurja Dalmatinca.

Tijekom proteklog vikenda jedna je osoba smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama, nepropisne uporabe mobitela i osobnog prijevoznog sredstva.

Stranica