Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda (19./22. veljače)

Slika /PU_VS/O nama-fotke/auto_policija07.jpg

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 7 prometnih nesreća

Fotografija: ilustracija


Protekli vikend, od 19. do 21. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 7 prometnih nesreća, od čega šest  prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.
 
Fiksne kamere za nadzor brzine su u navedenom razdoblju zabilježile ukupno 76 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.
 
U petak, 19. veljače oko 04,50 sati, u Vođincima, u ulici J. J. Strossmayera, mladi vozač, 21-godišnjak iz Vođinaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, sletio je vozilom s kolnika na travnatu površinu, udario u betonski stup, a potom i u ugao stambene kuće. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je teže ozlijeđen.

Očevidom je utvrđeno kako 21-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas, dok je koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila 0,93 g/kg.
 
Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i drugih opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica