"Prometna statistika" proteklog vikenda 17./19.9.2021. godine

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg
Fotografija:  ilustracija


Tijekom vikenda, od 17. do 19. rujna 2021. godine dogodilo se 18 prometnih nesreća, šest sa ozlijeđenim osobama i dvanaest sa materijalnom štetom.

Na državnoj cesti D55 između Nuštra i Bršadina zbog nepropisnog pretjecanja od strane vozačice osobnog automobila došlo je do bočnog sudara sa osobnim automobilom koji je bio u pretjecanju pri čemu je vozačica zadobila tjelesne ozljede.

Na državnoj cesti D2 između naselja Sotin i Opatovac zbog nepropisnog kretanja kolnikom od strane vozača osobnog automobila dolazi do sudara sa osobnim automobilom  iz suprotnog smjera pri čemu je pet osoba zadobilo tjelesne ozljede.

U Opatovcu pri naletu motocikla na psa kojeg je vlasnik ostavio bez nadzora, dolazi do pada motocikla i putnica na motociklu zadobila je tjelesne ozljede.

U Komletincima zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u raskrižju pri skretanju ulijevo dolazi do prevrtanja traktora i vozač je zadobio tjelesne ozljede.

U Ivankovu zbog nepropisnog kretanja vozila, vozač osobnog automobila  prelazi na lijevu prometu traku i frontalno se sudara sa teretnim automobilom iz suprotnog smjera pri čemu su tri osobe zadobile tjelesne ozljede.
 
Na državnoj cesti D537 po izlasku iz Otoka u smjeru Vrbanje, vozač osobnog automobila u zavoju slijeće s ceste pri čemu su dvije osobe zadobile tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na autocesti A3, Gunji, Mirkovcima, Ivankovu, Vukovaru, Iloku, Županji dvije i u Vinkovcima četiri.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,63 g/kg zabilježena je kod 52-godišnjeg vozača u Nijemcima. Prema pet vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 138 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2 kod Gradišta, 75 prekršaja.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

 

Stranica