Prometna nesreća na autocesti A3 Zagreb-Lipovac

  • Slika /PU_VS/Prometne/IMG-20240208-WA0001.jpg
  • Slika

Pozivamo sve vozače na dionici autoceste A3 od čvora Županja u smjeru Zagreba da prilagode brzinu kretanja vozila

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U 13,39 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb-Lipovac u blizini odmorišta Rastovica u kojoj su sudjelovala dva teretna automobila.

Na mjesto događaja upućene su sve hitne službe.

Promet se odvija usporeno jednom trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Pozivamo sve sudionike u prometu na spomenutoj dionici autoceste na dodatan oprez, prilagodbu brzine kretanja vozila i poštivanje uputa policijskih službenika.


Dopuna informacije:
 
U 17 sati na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba, dionica od čvora Županja do čvora Babina Greda, zatvoren je promet radi pretovara tereta vozila oštećenog u prometnoj nesreći.
 
Očevid prometne nesreće je u tijeku.

Dopuna informacija 9.2.2024. godine:

Očevidom prometne nesreće obavljenim na mjestu događaja utvrđeno je kako se 8. veljače oko 13,35 sati, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb-Lipovac, 42-godišnjak, hrvatski državljanin, upravljajući teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilo pomaknuo udesno, prešao na traku za zaustavljanje vozila u nuždi te udario u priključno vozilo pridodano na teretni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, koji je prethodno u toj traci zaustavio 66-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine.
 
U trenutku prometne nesreće, 66-godišnji vozač se nalazio izvan teretnog automobila, u neposrednoj blizini stražnjeg dijela vozila, gdje je došlo i do udara u 66-godišnjaka.  
 
U prometnoj nesreći oba sudionika su teško ozlijeđena, liječnička pomoć pružena im je u OŽB Vinkovci, a potom zbog težine ozljeda su upućeni u KBC Osijek na daljnje liječenje.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 42-godišnjak biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 


Stranica