Promet - izvješće za vikend i poduzete aktivnosti o provedenoj akciji ROADPOL

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg
Fotografija:  ilustracija

 
Tijekom vikenda, od 10. do 12. prosinca 2021. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća, 3 sa ozlijeđenom osobom i 10 sa materijalnom štetom.

U Županji, 46-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je vozilom s ceste i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.
U Vukovaru, 29-godišnja vozačica osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu ušla je u raskrižje na crveno svjetlo i udarila u drugo vozilo, pri čemu su tri sudionika zadobila lake tjelesne ozljede.

U Štitaru, 35-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu nije skretao sredinom prometne trake, sišao sa kolnika i vozilom udario u objekt uz cestu pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Rajevu Selu, Vukovaru dvije, Gabošu, Županji dvije, Vinkovcima, Trpinji, Vrbanji i Otoku.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,29 g/kg zabilježena je kod 35-godišnjeg vozača u Štitaru. Prema dva vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 9 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 8 prekršaja.      

I nadalje su brzina i alkohol okolnosti težih prometnih nesreća.
 
 
Roadpol – izvješće:

U pogledu nadzora prisutnosti alkohola i opojnih droga u organizmu na području PU vukovarsko-srijemske tijekom vremenskog razdoblja od 6. do 12. prosinca 2021.godine (prethodno objavljena vijest-najava PU vukovarko-srijemske https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/roadpol-akcija-mreze-prometnih-policija-europe/19677 ), a u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog sa akcijama Europske unije za 2021. godinu,  ističemo da je tijekom navedenog razdoblja s razine naše Policijske uprave, prema vozačima sa prisutnošću alkohola i droge u organizmu primijenjeno 30 represivnih mjera, a kontrolirano je ukupno 696 vozača.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ - zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica