Promet - izvješće za vikend (3./5.prosinca 2021. godine)

Slika /PU_VS/O nama-fotke/auto_policija07.jpg
Fotografija:  ilustracija


Tijekom vikenda, od 3. do 5. prosinca 2021. godine dogodilo se 11 prometnih nesreća, 1 sa ozlijeđenom osobom i 10 sa materijalnom štetom.

Na županijskoj cesti broj 4229 koja povezuje naselje Vrbanju i Spačvu, vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je vozilom s ceste i zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Ivankovu, Vukovaru tri, Trpinji, Tordincima, Jarmini dvije, Retkovcima i Županji.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,9 g/kg zabilježena je kod 64-godišnjeg vozača u Tordincima. Prema četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 22 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 18 prekršaja.    

U tjednu od 6. do 12. prosinca, na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, prometna policija provodit će preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora vozača, zbog otkrivanja i sankcioniranja vozača koji vozilom upravljaju uz prisutnost alkohola i opojnih droga. https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/roadpol-akcija-mreze-prometnih-policija-europe/19677
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica