Prilikom nadzora prometa otkrili krivotvorenu vozačku dozvolu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/lisice.jpg

Protiv osumnjičenog podnesena kaznena prijava, a temeljem sudskog rješenja zavšio u istražnom zatvoru na mjesec dana

Foto: Ilustracija

Prilikom nadzora prometa u Vukovaru, Ulica Priljevo, 29. siječnja u 15,25 sati, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su zaustavili i kontrolirali teretni automobil srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, hrvatski državljanin iz Bosne i Hercegovine. Provjerom u Informacijskom sustavu MUP-a utvrdili su kako nema položen vozački ispit niti mu je izdana vozačka dozvola, a policijskim službenicima je predočio hrvatsku vozačku dozvolu.

Zbog sumnje da se radi o krivotvorini, 40-godišnjak je uhićen, a isprava oduzeta.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je nabavio lažnu vozačku dozvolu s ciljem korištenja kao prave javne isprave te je i uporabio 29. siječnja predočivši je policijskim službenicima prilikom nadzora prometa.

Protiv osumnjičenog 40-godišnjaka je jučer, 30. siječnja, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprave te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Istražni sudac je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana, nakon čega je 40-godišnjak predan u Zatvor u Osijeku.
 

Stranica