Prilikom bijega vozilom činio teške prometne prekršaje i uzrokovao prometnu nesreću

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Vozač pronađen i priveden u službene prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Jučer, 29. srpnja u ranim jutarnjim satima, prilikom provođenja nadzora državne granice, policijski službenici su u Ulici Matije Gupca u Županji zaustavili kombi vozilo marke „Mercedes“ britanskih registracijskih oznaka, no vozač se potom velikom brzinom dao u bijeg.

Nastavio je vožnju velikom brzinom ulicama Županje prolazeći kroz raskrižja dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo odnosno nezaustavljajući se na prometni znak obveznog zaustavljanja (STOP), ugrožavajući time sve sudionike u prometu. Potom se vozilom kretao po površini koja nije namijenjena za kretanje vozila (pješački prolaz), gdje je uslijed neprilagođene brzine udario lijevim retrovizorom o stepenište ulaza zgrade i zid te ga otkinuo. Nakon prometne nesreće, vozač se preko prostora gradske tržnice udaljio s mjesta nesreće. U prometnoj nesreći nitko nije ozlijeđen.

Policijski službenici su istog dana u 9 sati pronašli napušteno kombi vozilo u Ulici Baruna Trenka u Županji, a nedugo potom i vozača, 49-godišnjaka s područja općine Rovinj te ga priveli u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Zbog utvrđivanja stupnja alkoholiziranosti u vrijeme počinjenja prometnih prekršaja i prometne nesreće, vozaču su uzeti uzorci krvi i urina.

Zbog počinjenih teških prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 49-godišnjaka će biti podnesena odgovarajuća prekršajna prijava.
 

Stranica