Preventivni program za osobe "zlatne životne dobi"

  • Slika /PU_VS/Akcije/Prevencija/Dan kao san/IMG-bd2660f5886f68467496c6b823373192-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Program je usmjeren na podizanje svijesti starijih osoba i osoba s invaliditetom kako ne bi postale žrtve primarno imovinskog, a potom i drugih oblika kriminaliteta.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

„Dan kao san“ naziv je preventivnog programa koji je održan danas u vukovarskom Domu za starije i nemoćne osobe, u organizaciji PU vukovarsko-srijemske i Grada Vukovara, uz potporu Ravnateljstva policije.

Program je usmjeren na podizanje svijesti starijih osoba i osoba s invaliditetom kako ne bi postale žrtve primarno imovinskog, a potom i drugih oblika kriminaliteta. Osobe „zlatne životne dobi“ često zbog osjećaja stida i ne prijavljuju događaje u kojima su oštećene, a ovim programom želi se javno progovoriti o svakodnevnim ugrozama s kojima se susreću starije osobe te ih podučiti važnostima samozaštitnog ponašanja.
Osim sigurnosnog apsekta starijih osoba, u programu se kroz duhovitu kazališnu formu progovara i o zdravlju te o socijalnom uključivanju starijih osoba u koheziju društvene zajednice.

Predstava „Dan kao san“ temelji na primjerima i situacijama iz svakodnevnog života, a interpretirali su ih profesionalni glumci Perica Martinović, Ankica Dobrić, Pero Jurčić dok je iluzionist MAK Teatra Ivica Krakić u nastupu „Stanimo na kraj džeparima“ demonstrirao tehnike i vještine „džepara“, pojašnjavajući pritom korisnicima Doma, u kojim trenutcima trebaju biti osobito pažljivi, kao i što trebaju učiniti kako bi uopće izbjegli rizičnu situaciju u kojoj mogu postati žrtve kradljivaca.

Na edukativno-preventivnom druženju sa osobama starije životne dobi sudjelovali su i zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić te načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić.
 

 
 
 

Stranica