Preventivne aktivnosti policije na "Slavonskom sokaku"

  • Slika /PU_VS/Akcije/Prevencija/letci ispred Sokaka/20190913_121329.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prevencija ovisnosti o opojnim drogama kod mladih prioritet je preventivnih aktivnosti, koje će policija s partnerima provoditi kroz preventivno-edukativne akcije ispred „Slavonskog sokaka“.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Na početku svake školske godine, pa tako i ove 2019/2020, u namjeri zaštite mladih, policija provodi ciljana preventivna postupanja u svrhu suzbijanja rizičnih ponašanja mladih.
 
Prevencija ovisnosti o opojnim drogama kod mladih prioritet je preventivnih aktivnosti, koje će PU vukovarsko-srijemska, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci, Zavodom za javno zdravstvo VŠZ i Povjerenstvom za suzbijanje zluoporabe droga i drugih ovisnosti, provoditi kroz preventivno-edukativne akcije na Trgu Vinkovačkih jeseni, ispred „Slavonskog sokaka“.
 
Naglasak akcije je na podizanju svijesti građana na važnost pravilnog odgoja maloljetnih osoba. Roditeljima, kao najodgovornijim i najutjecajnijim osobama na razvoj djece, skrenut će se pozornost na dužnost nadziranja djece izvan obiteljskog doma, osobito djece mlađe od 16 godina, u noćnim satima od 23 do 5 sati.
Problem konzumacija alkoholnih pića i štetnih posljedica koje alkohol izaziva kod mladih, također je obrađen i u informativnom letku, koji su, u sklopu akcije, policijski službenici za prevenciju predstavili danas na promidžbenom prostoru policije ispred „Slavonskog sokaka“.
 
Želja nam je usmjeriti mlade pozitivnim i društveno prihvatljivim ponašanjima, odnosno vrijednostima.
Akcijom želimo apelirati na mlade da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise.

 
Preventivna akcija ponovit će se i 27. rujna, na istoj lokaciji.
 
 
 

Stranica