Poučno i sadržajno druženje s vrtićarcima Privlake

  • Slika /PU_VS/Akcije/Djeca/privlaka prva slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kroz predavanje i igru, policijski službenici su poučili djecu osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama, postupanje prilikom pronalaska nepoznatih predmeta, o sigurnom prijevozu djece automobilom, kretanju djece preko kolnika na pješačkom prijelazu i izvan njega, kretanju kolnikom bez nogostupa i drugim ...

Galerija: PU vukovarsko-srijemska


Danas, u ponedjeljak 23. svibnja 2022. godine, je na inicijativu ravnateljice iz Dječjeg vrtića Privlaka organizirano korisno i sadržajno druženje djece iz vrtića s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 
Znajući da će ti mališani iznjedriti mnoštvo ideja i upita, s njima smo sastavili „raznoliku ekipu“ iz naše Policijske uprave, pa smo se tako s njima družili policijski službenici temeljne i prometne policije, a tu su bili i policijski službenici koji se bave prevencijom te odnosima s javnostima.  
 
Na ulazu u zgradu vrtića dočekala nas je ravnateljica gospođa Tušek koja nas je odvela u predškolsku skupinu gdje su nas dočekali mali radoznalci, koji su nam zaželjeli dobrodošlicu.
 
Vrtićarce smo upoznali sa niz zanimljivih sadržaja, kojima smo nastojali djeci vrtićke dobi približiti što je to posao policijskih službenika.
 
Policijska službenica za prevenciju se obratila djeci predstavljajući policajca kao prijatelja i pomagača, gdje je kroz kratak razgovor s djecom iste upoznala s osnovnim pravilima u ophođenju s nepoznatim osobama, kao i s postupanjem prilikom pronalaska nepoznatih predmeta, razgovarala o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i dječje autosjedalice prilikom prijevoza u osobnim automobilima, te im ujedno ukazala na moguće opasnosti u prometu na putu, od kuće do vrtića. Nakon toliko tema, s radošću smo malce nagradili slatkišima.
 
Dolazak policijskih službenika u prostorije vrtića organiziran je u sklopu upoznavanja najmlađih žitelja s različitim zanimanjima. Da bi na najbolji i najslikovitiji način uzimajući u obzir njihovu dob, prikazali osnove rada policijskih službenika svatko je od prisutnih djecu upoznao sa svojim djelokrugom rada.
 
Nakon što su vjerujemo naučili da je policija ovdje kako bi štitila građane i da su policijski službenici njihovi prijatelji, djeca i njihove odgojiteljice zahvalili su policajcima najglasnijim pljeskanjem i zbornim hvala, a kao draga uspomena ostat će im u sjećanju da ih je po izlasku iz zgrade dočekao zvuk policijskih sirena policijskih vozila i motocikla, koje su znatiželjno razgledali i fotografirali se u i na njima.
 
U obilasku policijskih vozila pridružili su se najstarijoj skupini svi vrtićarci, njih 56-tero, a kao uspomena će im ostati i zajednička fotografija.
 
 

Stranica