Postupanja prometne policije tijekom vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac_zaustavlja na cesti s leđa.jpg

Prometna policija nastavlja pojačani nadzor prometnica Vukovarsko-srijemske županije.

Foto: ilustracija

            U dane vikenda od 31. siječnja od 02. veljače 2020. godine, policijski službenici pojačano su nadzirali promet na cestama.
 
            Ukupno su utvrdili 211 različitih prometnih prekršaja, od čega 78 prekršaja prema nedopuštenoj brzini kretanja vozila (najviša na autocesti A3 od 175 km/h), 11 prekršaja prema nedopuštenoj koncentraciji alkohola u organizmu (od 138 alkotestu podvrgnutih vozača 11 je upravljalo s nedopuštenom koncentracijom alkohola, a najviša zabilježena je 2,03 g/kg), 10 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja zbog korištenja mobitela na način kojim se umanjuje sigurno upravljanje motornim vozilom.
 
            Uređaji za nadzor brzine kretanja vozila koji su fiksirani na stupovima, zabilježili su tijekom vikenda 171 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
            Tijekom vikenda zabilježeno je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Potonja prometna nesreća dogodila se u Šiškovcima uslijed slijetanja osobnog automobila s kolnika i udara u prepreku. U trenutku prometne nesreće 51-godišnja vozačica iz Šiškovaca i 61-godišnja putnica nisu koristile sigurnosni pojas te su pri udaru lakše ozlijeđene.
 
            Proljepšanjem vremena, na cestama se povećao broj pješaka i vozača bicikala, mopeda i motocikala, koji su najranjivija kategorija sudionika u prometu na cestama. Kako bi izbjegli neželjene posljedice u prometu na cestama, pozivamo sve sudionike u prometu na cestama na veći oprez.
            Savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite konkretnim uvjetima na cestama, da upravljate vozilom brzinom koja je dopuštena prometnim znacima, da koristite sigurnosni pojas i zaštitne kacige za glavu i da izbjegavate upravljati vozilom s prisutnošću alkohola, lijekova ili opojnih droga u organizmu. Za vrijeme upravljanja vozilom ne koristite mobitel ili druge uređaje koji vas ometaju u sigurnom upravljanju vozilom.


            Kako bi sankcionirali nedopušteno ponašanje u prometu na cestama, koja za posljedicu imaju događanje prometnih nesreća, policijski službenici i nadalje će intenzivno nadzirati poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, prisutnost alkohola u organizmu vozača, korištenje sigurnosnog pojasa i nedopušten način korištenja mobitela.
 
 

Stranica