Postupanja prometne policije proteklog vikenda

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Tijekom produženog vikenda na cestama Vukovarsko-srijemske županije evidentirano je 14 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 4. do 7. kolovoza na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 5. kolovoza, oko 19,40 sati, u Županji u Vinkovačkoj ulici, 67-godišnji vozač osobnog automobila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udara u prometni znak i slijeće u odvodni kanal. Očevidom je utvrđeno kako je 67-godišnjak vozilom upravljao bez korištenja sigurnosnog pojasa, uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,55 g/kg. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 20,50 sati, na cesti Vinkovci-Županja, uslijed nedržanja sigurnosnog razmaka, 38-godišnji vozač motocikla zagrebačkih registracijskih oznaka udario je u motocikl vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru istom kolničkom trakom upravljao 33-godišnjak iz Vođinaca. Uslijed udara i pada na kolnik, 38-godišnjak je teže, a 33-godišnjak lakše ozlijeđen.

U subotu, 6. kolovoza, oko 10,35 sati, u Vukovaru, na raskrižju ulica I.G. Kovačića i Tri ruže, 60-godišnji vozač bicikla kretao se po nogostupu te pri uključivanju u promet na kolnik nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak te je došlo do udara bicikla u vozilo. Pri udaru u vozilo i padu na kolnik, 60-godišnjak je teže ozlijeđen.

Isto tako, u subotu, 6. kolovoza, oko 15,00 sati, na cesti Nuštar-Bršadin, 55-godišnji vozač motocikla đakovačkih registracijskih oznaka, pri nepropisnom pretjecanju osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka koje je u tom trenutku skretalo na kolnik županijske ceste, motociklom je udario u vozilo te uslijed pada na kolnik zadobio teže tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i putnik u vozilu, dijete.

U nedjelju, 7. kolovoza, oko 20,30 sati, u Županji, pri uključivanju u promet vožnjom unatrag, 19-godišnji vozač osobnog vozila nije propustio sva vozila koja su se kretala kolnikom te je udario u 23-godišnju biciklistkinju koja se kretala kolnikom. Uslijed udara i pada na kolnik, 23-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

Stacionarne kamere zabilježile su 83 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.

Tijekom proteklog vikenda 15 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno 3 osobe smještene u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u petak, 5. kolovoza, kod 67-godišnjaka iz Županje, koji je uz prisutnost alkohola od 2,55 g/kg prouzročio prometnu nesreću u Vinkovačkoj ulici u Županji.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.
 

Stranica