Ponovno mopedist ozlijeđen u prometnoj nesreći

Slika /PU_VS/Prometne/motor.jpg
Foto: ilustracija

        Jučer, 5. svibnja oko 11.30 sati, 79-godišnjak iz Štitara je upravljao osobnim automobilom „VW Golf“ županjskih registracijskih oznaka krećući se kolnikom Ulice Mladena Čatića u Županji. Dolaskom do raskrižja s Bosutskom ulicom, 79-godišnjak nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i osobinama ceste te udara u stražnji dio mopeda „Baotian“ županjskih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 64-godišnjak iz Županje vršeći radnju skretanja ulijevo u Bosutsku ulicu.

        Nad oba vozača je provedeno mjerenje prisutnosti alkohola u organizmu. Vozaču osobnog automobila nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok je vozaču mopeda utvrđena prisutnost od 0,44 g/kg.

        Vozač mopeda je lakše ozlijeđen uslijed udara o poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila. Vozilom hitne medicinske pomoći je prevezen u OŽB Vinkovci, gdje je zadržan na liječenju.

        Vozaču osobnog automobila je na mjestu događaja izdan obvezni prekršajni nalog.


Vozači automobila, obratite pažnju na vozače motocikala i mopeda. Pripazite da im ne oduzmete prednost prolaska jer precjenjujete svoje vozačke sposobnosti, dok u isto vrijeme podcjenjujete opasnosti u prometu. Prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, obratite pozornost na ovu kategoriju vozača, tako da vam se ne nađu u tzv. „mrtvom kutu“ bočnog ogledala. Vodite računa da su motocikli (a sve više i mopeda) vozila koja obzirom na omjer masa/snaga na kratkim dionicama mogu ostvariti relativno jako velika ubrzanja.
 

Stranica