Policijski službenici uz obalu Dunava pronašli ranjenog muškarca

Slika /PU_VS/granicna_policija.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o nezakonitom migrantu te da ga je ranio lovac

Foto: Ilustracija

Tijekom nadzora državne granice 26. veljače u 9,15 sati uz obalu rijeke Dunav kod Borova, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su zatekli grupu osoba bez dokumenata. Pregledom osoba policijski službenici uočili su kako jedan muškarac iz grupe ima ozljedu na nozi te mu pružili prvu pomoć, a po dolasku hitne medicinske pomoći prevezen je u NMB Vukovar.

Ostale osobe iz grupe su radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i utvrđivanja svih okolnosti događaja, privedene u službene prostorije policije.

Policijski službenici utvrdili su kako se radi o državljanima Indije koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku radi čega je nad njima proveden upravni postupak te su smješteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance Tovarnik do izvršenja readmisije u Republiku Srbiju.

U NMB Vukovar utvrđeno je kako je 24-godišnji državljanin Indije teško tjelesno ozlijeđen vatrenim oružjem.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uhićen je 42-godišnjak iz Borova. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25. veljače oko 20 sati u lovištu na području općine Borovo, tijekom najavljenog lova, 42-godišnjak u namjeri zastrašivanja pucao iz lovačke puške koju zakonito posjeduje prema grupi državljana Indije te tom prilikom doveo u opasnost njihove živote i jednog teško ozlijedio.

Jučer, 27. veljače, 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica