Policija spriječila domišljat modalitet krijumčarenja

Slika /PU_VS/Svasta/zrak županja granica najbolja.jpg

Budnost policijskih službenika rezultirala hvatanjem krijumčara duhana.

Fotografija: ilustracija
    
          Policijska ophodnja je, 28. ožujka oko 17,30 sati, prilikom nadzora provođenja mjera zabrane napuštanja prebivališta, uočila i pratila kruženje nepoznate letjelice u zraku nad Gradištem. Istodobno su vješto uočili i osobni automobil marke „Mercedes“ vinkovačkih registracijskih oznaka koji je očito izbjegavao njihovu kontrolu. Tragajući za sumnjivim vozačem „Mercedesa“, policijski službenici su zaustavili automobil i vozača, 45-godišnjaka iz Vođinaca, u Ulici Matije Gupca u Gradištu. Prilikom pregleda automobila, policijski službenici su pronašli osam PVC vreća duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, ukupne težine 79,25 kg. 45-godišnjak je odmah uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, vodeći računa o primjeni mjera zaštite od prijenosa virusa COVID-19.
          U tijeku kriminalističkog istraživanja, utvrđena je sumnja kako se 45-godišnjak 28. ožujka oko 18 sati dovezao osobnim automobilom marke „Mercedes“ u industrijsku zonu u Gradištu, te u prtljažnik automobila smjestio spomenutih osam vreća duhana, koje su, po prethodnom dogovoru, na označeno mjesto izbačene iz nepoznate letjelice. Potom se 45-godišnjak automobilom udaljio iz industrijske zone u smjeru Gradišta gdje ga zaustavljaju policijski službenici.
          Jedinica za upravljanje zračnim prostorom Republike Hrvatske evidentirala je 28. ožujka u 17,25 sati neovlašten ulazak nepoznate letjelice u zračni prostor Republike Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, gdje je letjelica i izašla u 18,05 sati.                                   
          Jučer, 29. ožujka u 15 sati, osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
          Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.
 

Stranica