Pokušao prijeći granicu s tuđom putnom ispravom

Slika /PU_VS/bajakovo/IMG_20221210_111039.jpg

Protiv 27-godišnjeg državljanin Republike Turske je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba osobne isprave te mu je primijenjeno Rješenje o protjerivanju iz Europskog gospodarskog pojasa na rok od jedne godine

Fotografija: Ilustracija

U ponedjeljak, 3. travnja su policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo, nakon detaljne provjere istovjetnosti dokumenata, kod jednog stranca utvrdili osnovanu sumnju da je prilikom ulazne granične kontrole predočio tuđu putnu ispravu.

Točnije, 27-godišnji državljanin Republike Turske je pristupio graničnoj kontroli kao putnik u automobilu njemačkih registracijskih oznaka te predočio tuđu njemačku putnu ispravu kao svoju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba osobne isprave, 27-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Putovnica je oduzeta od 27-godišnjaka, a protiv njega je podnesena kaznena prijava te mu je primijenjeno Rješenje o protjerivanju iz Europskog gospodarskog pojasa na rok od jedne godine.

Stranica