Pokušao preko graničnog prijelaza prenijeti lijekove koji sadrže psihotropne tvari

Slika /PU_VS/granica/granična policija.jpg

Policijski službenici na graničnom prijelazu Županja pronašli i oduzeli 805 komada tableta koje sadrže psihotropne tvari, a 60-godišnjaku prekršajnim nalogom izrečena novčana kazna, sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga

Foto: Ilustracija

Jučer, 9. listopada oko 11 sati, na graničnom prijelazu Županja, prilikom ulazne granične kontrole osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji hrvatski državljanin pronađeno je 805 tableta koje sadrže psihotropne tvari, a koje se nalaze na „Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“ Ministarstva zdravstva.

Lijekove nije prijavio carinskim i policijskim službenicima na graničnom prijelazu, niti je za njih posjedovao medicinsku dokumentaciju, čime je počinio prekršaj iz članka 24. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tablete su privremeno oduzete, a 60-godišnjaku je zbog počinjenog prekršaja uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 500 eura i 66 eura troškova postupka.

 

Stranica