Pokušali preko graničnih prijelaza prenijeti lijekove koji sadrže psihotropne tvari

Slika /PU_VS/granica/granica.jpg

Policijski službenici na graničnim prijelazima pronašli i oduzeli 535 komada tableta koje sadrže psihotropne tvari, a posjednicima su prekršajnim nalozima izrečene novčane kazne

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 13. listopada policijski službenici su na graničnim prijelazima Bajakovo, Tovarnik i Županja u suradnji s carinskim djelatnicima prilikom ulazne granične kontrole pronašli ukupno 535 komada tableta koje sadrže psihotropne tvari, a koje se nalaze na „Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“ Ministarstva zdravstva.

Lijekove nisu prijavili carinskim i policijskim službenicima na graničnim prijelazima, niti su za njih posjedovali medicinsku dokumentaciju, čime su počinili prekršaj iz članka 24. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tablete su privremeno oduzete, a 67-godišnjaku iz Bosne i Hercegovine, 37-godišnjaku, 44-godišnjakinji i 75-godišnjaku iz Sjeverne Makedonije su zbog počinjenih prekršaja uručeni prekršajni nalozi kojima je izrečena novčana kazna od 132,72 eura.

Stranica