Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Slika /PU_VS/Akcije/zdrav za 5/5.jpg

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” prikupila 580 kilograma čepova

Fotografija: Ilustracija

Policijska uprava vukovarsko-srijemska kroz sudjelovanje u akciji “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, prikupila je 580 kilograma različitih plastičnih čepova koji su predani ovlaštenom otkupljivaču tvrtki Drava International d.o.o. iz Osijeka s ciljem doniranja istih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Cilj akcije je pružanje pomoći „Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske“  tako da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

Akciju pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” provodi od 2014. godine Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Zašto baš čepovi? Nezagađen okoliš je pretpostavka za zdrav život, a i uspješan oporavak bolesnih.

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije 20 centi.

U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača, koje je potrebno ubaciti u označene spremnike.

Više informacija o akciji i samoj Udruzi, može pronaći na njihovoj internetskoj stranici  https://uoll.hr/.

Pozivamo sve građane i zaposlenike Policijske uprave vukovarsko-srijemske da i nadalje vrijedno rade na zaštiti prirode, a time ujedno pomažu i najpotrebitijima.
 

Stranica