Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te omogućavanje trošenja droga

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija amblem.jpg

Prvoosumnjičeni je donio drogu u prostorije udruge gde je, zajedno s drugoosumnjičenim, omogućio više osoba njeno trošenje

Foto: Ilustracija

         Postupajući po dojavi o glasnoj glazbi i vici, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su 25. rujna oko 2,30 sati u prostorijama udruge navijača u Županijskoj ulici u Vukovaru zatekli više muškaraca te otvorenu pvc vrećicu u kojoj se nalazilo 8,8 grama droge tipa marihuana.

         Policijski službenici su potom sve zatečene osobe doveli u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.

         U jutarnjim satima 25. rujna obavljen je očevid u prostorijama udruge, gdje je pronađena sportska torba u kojoj se nalazio paket droge tipa marihuana težine oko 600 grama i tri tablete droge tipa ecstasy. Potom je, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 25-godišnjak iz Vukovara.

         Svim zatečenim osobama uručeni su prekršajni nalozi radi počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

         Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Đakova i 25-godišnjakom iz Vukovara utvrđena je sumnja da je 18-godišnjak počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i „Omogućavanje trošenja droga“, a 25-godišnjak kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“.
        
         Obojica osumnjičenih predani su danas, 26. rujna, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnijeta kaznena prijava.
 

Stranica