Osumnjičeni za kazneno djelo Nedozvoljena trgovina

Slika /PU_VS/Predmeti i sredstva kd-a/duhan.jpg
Foto: Ilustracija

Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su 9. prosinca obavili pretrage doma i drugih prostorija na dvije adrese u Novim Jankovcima, kao i pretragu osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, koje koristi 57-godišnjak, te tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno 26,6 kilograma sitno rezanog duhana.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 46-godišnjak u razdoblju od lipnja do studenog 2020. godine u nekoliko navrata prodao 57-godišnjaku ukupno 95 kilograma duhana. Potom su 10. prosinca, temeljem sudskog naloga, izvršene pretrage doma i drugih prostorija u Vukovaru i Borovu, kao i pretrage dva teretna automobila vukovarskih registracijskih oznaka, koje koristi 46-godišnjak, te pronašli i oduzeli manju količinu sitno rezanog duhana.

Protiv 57- i 46-godišnjak slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“, a 46-godišnjak je danas, 11. prosinca predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Također, protiv osumnjičenih je dostavljena i obavijest Područnom carinskom uredu u Osijeku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.
 

Stranica