Osumnjičen za nedozvoljenu trgovinu

  • Slika /PU_VS/Krijumcarenja/duhan/IMG-a3bbe30aeaa61097bbdb0ea3cb43e2d5-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uz duhan i cigarete bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske namijenjene nedozvoljenoj prodaji, policijski službenici pretragom su pronašli i cigarete koje potječu iz provalničke krađe

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom iz Vođinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljena trgovina.

Temeljem sudskih naloga, policijski službenici su 11. i 12. studenog obavili pretragu doma i drugih prostorija, kao i pretrage tri osobna automobila koje koristi 50-godišnjak.

Pretragom doma i drugih prostorija policijski službenici pronašli su i oduzeli dvije vrećice sitno rezanog duhana ukupne težine 493 grama i 1750 komada filtera za cigarete, dok su u prtljažniku osobnog automobila osječkih registracijskih oznaka pronašli 346 kutija cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako te cigarete potječu iz provalničke krađe koja se dogodila tijekom noći 9./10. listopada u trgovini mješovite robe u Pandurevićevoj ulici u Pačetinu za koju je kazneno prijavljen 46-godišnjak iz Dalja.

U drugom osobnom automobilu bez registarskih oznaka koji se nalazio u dvorištu kuće 50-godišnjaka pronađeno je i oduzeto još 16 vrećica sitno rezanog duhana ukupne težine 7951 gram, 4270 ručno spravljenih cigareta te 235 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, dok je u trećem osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka pronađeno 10 kutija cigareta namijenjenih daljnjoj prodaji.

Jučer, 12. studenog, 50-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave te protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i obavijest Područnom carinskom uredu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarinama.
 

Stranica