Osumnjičen za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija - covid 19.jpg

Iako zaražen virusom COVID-19, osumnjičeni je nekoliko puta napustio mjesto određene samoizolacije te time doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima

Foto: Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, 25. veljače prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, 47-godišnjaku je na graničnom prijelazu Tovarnik određena mjera samoizolacije na adresi prebivališta u Vinkovcima u trajanju od 25. veljače do 7. ožujka.

Prilikom postupanja po dojavi o nasilju u obitelji u obiteljskoj kući 47-godišnjaka 28. veljače, brzim antigenskim testom u OŽB Vinkovci utvrđeno je kako je 47-godišnjak pozitivan na COVID-19.

Potom je 1. ožujka, zbog dolaska 47-godišnjaka na terasu ugostiteljskog objekta u Zvonarskoj ulici u Vinkovcima, intervenciju policije zatražila vlasnica ugostiteljskog objekta, znajući da je pozitivan na COVID-19. Do dolaska policije, 47-godišnjak se vratio na adresu prebivališta.

Provodeći nadzor poštivanja određene mjere samoizolacije, policijski službenici nisu zatekli 47-godišnjaka na adresi određene samoizolacije ni 2. ožujka, nego su ga naknadno pronašli ispred terase ugostiteljskog objekta u ulici Ante Starčevića u Vinkovcima u visokom stupnju alkoholiziranosti. Policijski službenici su ga, uz korištenje odgovarajuće zaštitne opreme, prevezli u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

S obzirom da je postojala bojazan kako će 47-godišnjak nastaviti s kršenjem izrečene mjere samoizolacije, na prijedlog policije, Državni inspektorat je rješenjem 47-godišnjaku odredio posebnu mjeru – smještanje u karantenu u vremenu od 3. do 10. ožujka.

Po proteku karantene, policija je 11. ožujka nad 47-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje. Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, protiv 47-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Protiv njega je podnijeta i kaznena prijava za kazneno djelo Tjelesna ozljeda počinjeno 28. veljače na štetu 48-godišnjakinje, koja je tom prilikom lakše ozlijeđena.
 

Stranica