Održana proširena sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije

Slika /PU_VS/Akcije/Prevencija/20240411_103930.jpg

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske sudjelovali na proširenoj sjednici Povjerenstava za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije

Fotografija: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 11. travnja u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru održana je proširena sjednica Povjerenstava za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije, na kojoj su osim drugih suradnika sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U sklopu dnevnog reda na sjednici su između ostalog u svojstvu izvjestitelja sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske koji su iznijeli iskustva u primjeni mjera novog Kaznenog zakona, Zakona o kaznenom postupku te Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. 

Svi sudionici proširene sjednice Povjerenstava za ravnopravnost spolova Vukovarsko - srijemske županije, složili su se kako nasilje u obitelji predstavlja ozbiljan društveni problem, te unatoč značajnom napretku u suzbijanju nasilja u obitelji, posebice u domeni zaštite žena i djece žrtava obiteljskog nasilja, potrebno je još mnogo raditi na senzibilizaciji i edukaciji javnosti o ovoj temi.

Stranica