Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

  • Slika /PU_VS/Akcije/Prevencija/IMG_20200626_095042.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava vukovarsko-srijemska sa suradnicima provela prigodnu preventivnu aktivnost na temu zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti

Foto: PU vukovarsko-srijemska

            Danas, 26. lipnja u pješačkoj zoni u Vinkovcima Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci te Zavodom za javno zdravstvo VSŽ provela preventivno-edukativnu aktivnost na temu prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga. Potporu preventivnoj aktivnosti dali su i Grad Vinkovci te Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije.

            Na informativno-edukativnom punktu prisutni su imali priliku doznati osnove o opojnim drogama, njihovom izgledu i rasprostranjenosti, kao i o  zdravstvenim opasnostima i društvenim posljedicama zlouorabe opojnih droga i drugih ovisnosti.

            Policijski službenici, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije mladima su djelili i brošure, letke i druge prigodne promotivne materijale kojima nastojimo utjecati na podizanje njihove svijesti o opasnostima koju sa sobom nosi konzumacija sredstava ovisnosti.

            Želja nam je da se mladi usmjere pozitivnim i društveno prihvatljivim ponašanjima i vrijednostima, da odlučno kažu „NE“ ovoj pošasti i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise.
 

Stranica