Nije obavijestila o smrti korisnice mirovine kako bi joj se i dalje isplaćivala mirovina

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija_hauba.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare, protiv osumnjičene je dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom s prebivalištem u inozemstvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja kako 59-godišnjakinja, s namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, nije obavijestila nadležna tijela o smrti osobe, preminule u srpnju 2014. godine, nego je kao opunomoćenik po tekućem računu korisnice mirovine koja je preminula, u vremenu od kolovoza 2014. do srpnja 2017. godine, nastavila koristiti uplaćivana novčana sredstva mirovine koja su pristizala na tekući račun, oštetivši time javnu ustanovu nadležnu za rješavanje o pravima i obvezama u mirovinskom osiguranju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica