Nepropisno korištenje pirotehničkih sredstava

Slika /PU_VS/MID1.jpg
Fotografija: ilustracija

Policija je 18. prosinca 2020. godine u večernjim satima, točnije oko 20 sati u Vukovaru, Gospodarska zona, intervenirala promptno u slučaju kada je 20. godišnjak iz Vukovara, kao suvozač osobnog automobila kojim je vozač vozio, izbacio eksplozivnu napravu koju je i aktivirao, čime je izazvana ugroza za javnost.

Policijski službenici  su izravno uočili i odmah  reagirali na protupravno postupanje te su odmah zaustavili osobni automobil, kada je provedenim prekršajnim izvidima i istraživanjem utvrđeno da je 20. godišnjak uporabio pirotehničko sredstvo (kategorije f2). 

U okvirima prekršajnog postupanja počinitelju je uručen prekršajni nalog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 62. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Kod 20. godišnjaka iz Vukovara su osim uočene aktivirane pirotehničke naprave pronađene još dvije takve naprave iz kategorije F2 (tzv. „veliki bang“) te dvije kutije petardi drugog razreda, što mu je sve u skladu s istim Zakonom privremeno oduzeto.

U prosincu smo pokrenuli i ove godine operativnu akciju „Mir i dobro“ čiji je jedan od ciljeva smanjenje broja ozljeda koje uzrokuju nestručno, neoprezno i nezakonito rukovanje pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.
 

 

Stranica