Neovlašteno prikupljanje sekundarnih sirovina

Slika /PU_VS/Svasta/sekundarne sirovine.png
Fotografija: ilustracija

U Vinkovcima u ulici M.J. Zagorke policijska ophodnja je 06. lipnja oko 11 sati samoinicijativno uočila i zaustavila 55. godišnjaka iz Strizivojne koji je upravljao kombi vozilom đakovačkih registarskih oznaka, jer je od građana prikupljao sekundarne sirovine i iste prevozio u vozilu kojim je upravljao.

Također oko 11,30 sati u Vinkovcima u ulici S. Pavičića u istim okolnostima je zaustavljen 20. godišnjak iz Vrbice koji je upravljao kombi vozilom đakovačkih registarskih oznaka. 

Nadalje u Tordincima je istog dana oko 11,20 sati, u ulici J.J. Strossmayera zaustavljen kombi đakovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37. godišnjak iz Semeljaca te je pri kontroli utvrđeno da neovlašteno prikuplja i prevozi otpad odnosno sekundarne sirovine.

Naposljetku, 06. lipnja oko 14 sati u  Markušici je u neovlaštenom skupljanju sekundarnih sirovina zatečen 30. godišnjak iz Mrzovića, koji je u vozilo đakovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao skupljao i prevozio sekundarne sirovine.

U sve četiri opisana slučaja policija je spriječila daljnju nedozvoljenu djelatnost zatečenih, budući su postupali suprotno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom odnosno  Pravilnikom o gospodarenju otpadom te protivno Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.
O utvrđenom je izvješten Državni inspektorat Republike Hrvatske.

Stranica