Nedozvoljeni prijenos lijekova sa psihotropnim tvarima preko graničnog prijelaza

Slika /PU_VS/Droga/droga_tablete.jpg
Foto: Ilustracija

            Na graničnom prijelazu Županja, policijski službenici su jučer, 15. rujna, prilikom obavljanja granične kontrole u tri navrata pronašli tablete koje sadrže psihotropne tvari, a koje se nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga (NN 13/2019) Ministarstva zdravstva.
            U 9,10 sati, austrijski državljanin je u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka imao 150 tableta Diazepam. U 19,35 sati u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin, pronađeno je 60 tableta Bromazepam. U 22,50 sati pregledom osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka, državljaninu Bosne i Hercegovine pronađeno je 58 tableta Lexaurin.
            Za navedene tablete nisu posjedovali medicinsku dokumentaciju niti su ih prijavili na upit carinskih i policijskih službenika, čime su počinili prekršaj iz članka 24. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
            Zbog počinjenih prekršaja, počiniteljima su pojedinačno uručeni prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna, a tablete su oduzete.
 

Stranica