Nedozvoljeni prijenos lijekova sa psihotropnim tvarima preko graničnog prijelaza Tovarnik

Slika /PU_VS/O nama-fotke/lisice01.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu  predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor

Fotografija: ilustracija


Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Republike Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela  Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Točnije, u petak 13. listopada u 21.25 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Tovarnik, carinski službenici Službe za mobilnu jedinicu Vukovar su u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srpskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Republike Srbije, pronašli lijekove koje se nalaze na „Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga“.
 
Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 214.650 komada raznovrsnih psihotropnih tableta. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu  predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

 

Stranica