Ne ostavljajte vrijedne predmete na vidljivom mjestu u automobilu

Slika /PU_VS/Kradje/automobil.jpg

Provalu u automobil uvijek što žurnije prijavite policiji kako bi se brzo pronašli provalnik i otuđeni predmeti

Fotografija: Ilustracija

Jučer 20. travnja 2023. godine 73-godišnji hrvatski državljanin je  policijskim službenicima Policijske postaje Vukovar prijavio da mu je iz osobnog automobila iz torbice otuđen novac.

Provedenim izvidima smo utvrdili da je oštećeni pred obiteljskom kućom, u Ludvincima gdje boravi, parkirao osobni automobil koji nije zaključao te da mu je nakon izvjesnog vremena iz torbice nestao navedeni novac.

Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve činjenice.

Kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtva provala i krađa iz osobnih automobila, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike, ključeve za pogon automobila i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Također, ako spremate stvari u prtljažnik automobila – možda vas netko promatra, alarm u automobilu može spriječiti provalu i pazite gdje parkirate vozilo.

Provalu u automobil uvijek što žurnije prijavite policiji kako bi se brzo pronašli provalnik i otuđeni predmeti.

 

Stranica